Obavezne rezervacije

Istražite srce Šumadije

Pregršt sadržaja za ispunjen odmor​

Kada znate da u okolini Zdravkovca postoji toliko raznovrsnih lokaliteta koji mogu da obogate vaš odmor, neće biti potrebno da putujete predaleko, a da doživite toliko toga uz pravo okrepljenje u prirodi i miru našeg odmarališta.

Ovo su samo neke od ideja koje možete jednostavno da istražite i iskusite prilikom boravka kod nas:

Obeležene staze za šetnju će vas lako dislocirati iz svakodnevice. Dok upoznajete najbližu okolinu Zdravkovca, možete da posetite pravo arheološko nalazište, crkvu Đurine ćelije iz XV veka, kao i Jarmenovačku reku, čije žuborenje unosi radost u naše simpatično šumadijsko selo. 

Sigurno niste ni svesni koliko živopisnih vinarija ima u šumadijskoj Toskani! Čaša dobrog vina je pravi povod za vinske izlete na Šumadijskom putu vina i to prvo kroz Oplenačko vinogorje koje obuhvata čak 10 vinarija, a u komšiluku nam je i vinska tura Venčac, koja se proteže od Aranđelovca ka Beogradu.

Uzbudljiv susret s istorijom čeka vas na Oplencu (Topola), gde se nalazi Zadužbinski Kompleks kralja Petra I s velelepnom Crkvom Sv. Đorda, a tu  su i kuća kralja Petra, Karađorđev grad, Kraljev podrum…

Avanturistički apetit možete zadovoljiti osvajanjem najlepših vrhova Rudnika. Jedan je svakako Ostrvica (758m), ostatak razorene vulkanske kupe, proglašen spomenikom prirode, a tu je i Veliki Šturac na 1132m.

Cela Rudnička planina je skrovište mnogobrojnih manastira, koji su igrali važnu ulogu u očuvanju srpskog narodnog bića i predstavljali kulturno središte još u vreme Nemanjića. Otkrijte: Nikolje, Blagoveštenje, Voljavču, Petkovicu…

Originalno izletiše na 13km od nas, neposredno pored Ibarske magistrale, biće zanimljivo kako najmlađima zbog najveće ljuljaške u zemlji, tako i ljubiteljima neobičnih ideja inspirisane sedmom umetnošću.

Više detalja na sledećim linkovima:

TO "Oplenac" Topola

www.topolaoplenac.org.rs
Poseti sajt

TO Aranđelovac

www.bukovickabanja.rs
Poseti sajt

TO Gornji Milanovac

www.togm.org.rs
Poseti sajt

GTO Kragujevac

www.gtokg.org.rs
Poseti sajt

TO Ljig

www.kosidba.com
Poseti sajt