sren +381 69 339 6996 office@zdravkovac.rs
obavezna rezervacija / reservation required enen

Biti deo prirode

Vazdušna banja i planinski venac, Rudnik je savršeno mesto za sve ljubitelje prirode. Šetnje, vožnja bicikla, posmatranje ptica, planinarenje, branje šumskih plodova, lov, obilazak prirodnih lepota i mnoge druge aktivnosti će shodno ličnim afinitetima upotpuniti Vaš boravak u Zdravkovcu. Neka se na Vašoj agendi nađu neki od sledećih lokacija:

Ostrovica

Uzvišenje (758m) u okviru Rudničkog masiva, udaljeno 6km od varošice Rudnik, predstavlja ostatak razorene vulkanse kupe, zanimljivo planinarima. Najviši od osam vrhova iznad 1000m je Cvijićev vrh (1132m), ranije poznat kao Veliki Šturac.

Bukovička banja

Aranđelovac poseduje jedan od najlepših parkova u zemlji u kome se nalazi čuveni izvor kisele vode, koja se koristila i na dvoru kneza Miloša Obrenovića (Park Bukovičke banje).

Pećina Risovača

Smeštena na ulazu u Aranđelovac zbog svojih prirodnih osobenosti i kulturno-istorijskih vrednosti, proglašena je spomenikom prirode i kulturnim dobrom od izuzetnog značaja, koji godišnje obiđe hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva (Pećina Risovača).